www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

4+1 tipp karácsonyi fényekre

2016. december 03. - miecs

Már csak 21 nap van karácsonyig. Sokak szerint a karácsony az év legszebb időszaka. Ilyenkor már mindenki jó előre porolja le a karácsonyi díszeket, keresgéli a mézeskalács recepteket és egyre többször kerülnek elő a karácsonyi zenék is. Az internet világa is tele lesz karácsonyi ajándék ötletekkel, receptekkel, zenegyűjteményekkel, de tippekkel is, hogy éld túl a karácsonyt.

Boldogságot és meghittséget sugároz minden ízében a karácsonyi előkészület, izgalommal telve készülünk meglepni szeretteinket és olyan melegség tölti el szívünket, amilyet már egy éve nem éreztünk. Ekkor kapunk a fejünkhöz: a fények! Szerte is foszlik minden nyugodt gondolatunk a karácsonyi készülődéssel kapcsolatban. Máris vizuálisan látjuk magunk előtt a kibogozhatatlan kábel rengeteget, már érezzük azt a pillanatot, amikor a létra tetején rájövünk majd, hogy ide már múlt évben is akartunk szöget ütni, hogy legyen mire függeszteni az izzósort és teljesen magunkba zuhanunk percek alatt… Jogosan kérdezzük, hogy miért mi már megint és miért nincs más megoldás?

Egy rossz és egy jó hírünk van! Azért te szenvedsz ezzel a feladattal már megint, mert a családod téged lát rá a legalkalmasabbnak, de a jó hír az, hogy tudunk más megoldást – vezeték nélküli, színváltós, okostelefonos karácsonyi fényeket. Kapd elő a napszemüveged és engedd be a fényt!

 

Lumenplay

Ígérete szerint a LED fényfüzérük színváltós, méghozzá úgy váltja a színét, hogy te az okostelefonodat nyomogatva vezérelheted a színek váltakozását. Ho-ho-ho! Ez nem egy karácsonyi csoda, hogy piros és zöld között váltogatunk, vagy szélesebb skálából, olyan fél tucatnyi színből keresgélünk majd, persze kényelmi szempontból jó, hogy nem kell odamenni a kezelőfelülethez váltani. Az már csoda témakörbe tartozhat, hogy a Lumenplay LED sora 16 millió különböző színben tud pompázni. Na ez már egy akkora szám, amiért ünnepi hangulatban nyomogatnám én is a telefonomat!

reston-va.jpg

Kiválaszthatod a kedvenc színeidet, amit a Lumenplay applikációban el is menthetsz. Mi több, olyan váltakozásokat lehet az applikáción belül beállítani, hogy a bejárati ajtó felé helyezett füzérek segítségével igazi fény show-val tudod elkápráztatni a környéket. Hagy irigykedjen a szomszédság!

 

Aura

Ha karácsonyi fények, akkor végeláthatatlan kábelrendszer – mi más lenne? Az Aura ezen szeretne változtatni a vezeték nélküli fényrendszerével. Olyan ez a rendszer, amiről még nem is álmodtál. Az Aura égők a nagy karácsonyi gömb kinézetükkel járulnak hozzá a karácsonyfa díszítéséhez – persze azért modern és high-tech stílusban. Hogy működik, ha nincs kábel, ami összekötné bármivel?

8d8ce193ced4e04160fc41fa37c9c5ae_original.gif

A titok az Auro Power Ring-ben van, egy körgyűrű, amit a fa alá kell elhelyezni és ezt kell bedugni a konnektorba vagy hosszabbítóba. Ha a körgyűrű be van kapcsolva, a felette lévő Aura égők is életre kelnek és kivilágítják a karácsonyfát. A karácsonyi csoda ott rejlik benne, hogy ezt is lehet okostelefonról kapcsolgatni, és ígéretek szerint a LED izzók legalább 20 évig bírják majd – így, ha teheted, ne kérj következő karácsonyra új LED égőket.

 

Blisslights

Talán ez a legegyszerűbb módja, hogy lenyomd a fények versenyében a szomszédokat. Kétségtelen, hogy így te leszel a legfényesebb csillag az utcában. Még mindenki a kábelekkel és füzérekkel vesződik, te egyszerűen kihelyezed a Blisslight holografikus hub-ját a füved bármely pontjára és oda irányítod, ahol a fényeket szeretnéd létrehozni. Célozd meg a házat, nyomd meg a bekapcsoló gombot és kész is. Tökéletes fények, majdnem nulla energia befektetéssel.

e0f5aebe81ec1dbdbde934044158b52c.jpg

A Blisslights projektora olyan hatást kelt, mintha a házad és a fáid apró, extra fényes izzókból álló füzérekkel lenne teletűzdelve, miközben a valóság sokkal egyszerűbb. A projektor olyan pici, hogy a kertben teljesen el lehet rejteni, senki nem fogja észrevenni, csak a csillogó fényeket. Miután túlragyogtad a napot is ezzel a megoldással, az ünnepek végeztével egyszerűen fogod a projektort, visszateszed a dobozába és elteszed a polcra.

 

iTwinkle a GE-től

Ha karácsonyi kezdő csomagról beszélünk, akkor más nem is jutna eszembe, mint egy műfenyő, ami már eleve fel van szerelve fényekkel. Láttunk már ilyet az elmúlt években a nagyáruházak választékában fehér, rózsaszín, de akár igazi fenyőszínben is. Pontosan ezt idézi fel a GE iTwinkle fája. 500 darab fényes mini karácsonyi izzóval van előre felszerelve és 75 okos LED ad lehetőséget arra, hogy okostelefonnal is vezérelni tudjuk fenyőfánk fényeit.

itwinkle_16-a.jpg

Az iTwinkle applikáció segítségével csodálatos fény kombinációkat tudunk létrehozni, hiszen 2000 különböző szín közül válogathatunk.  

 

+1
"Nekem nem kellenek új fények" 

Ezek után még mindig úgy érzed, hogy a régi, jól bevált karácsonyi izzóid ebben az évben is jók lesznek, akkor még egy tuti tipp amiért megéri váltani. A LED-es, Lumenplay vagy Aura fények tized annyi energiát fogyasztanak, mint a régi füzérek. Csak gondolj bele, a karácsonyi fények áradatát tudod alkalmazni és az eddigi karácsonyi fogyasztásod akár 90%-kal is csökkenhet... és még a fényfüzéreket sem kellett bogoznunk.

Van még tipped, ötleted, akár képed karácsonyi világításról? Küld el nekünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr8412014796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása