www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Kávét kérek, de azonnal! pont úgy, ahogy én szeretem

Hogyan lehet otthon saját baristád?

2016. október 12. - Futrinka20

Tudtad?
Nagy átlagban egy csésze főzött kávé/víz aránya 16gr/250gr. Te hogy szereted? Hosszú kávé? Presszó? Dupla presszó? Capuccino? Latte? Az évek alatt alakul ki a legeslegkedvencebb kávé ízünk, sőt az évek alatt változik is folyamatosan.

best-coffee-art-wallpaper1.jpg

A kávé íze függ először is a babkávé minőségétől, ezek után még további 4 paraméter befolyásolja a végleges ízhatást:

- a víz-kávé mennyiség aránya

- a hőmérséklet

- az őrlési fokozat

- az erősség

 auroma.png

Az Auroma okos kávéfőzőjével mind a 4 paramétert magadra szabhatod. Melyik a számodra tökéletes kávé? biztos nem az, ami a nagyapádé volt. Sok kávé, kevés víz, legmagasabb hőmérséklet, lassú átfolyás - és máris kész a szívdobogás. Hát kell ez neked? A kotyogó mára múlté.

auromabili.png

Mennyire fantasztikus érzés a finom kávé illatára ébredni: csak állítsd be este a mobilodon, hogy reggel 7.05-kor legyen kész a kávéd és máris itt a varázslat. Hosszú kávé, közepesen finomra őrölt szemekkel, gyors átfolyással - egy jó kis ébresztés, pont elég lesz.

Ha korábban kell kelni, akkor valószínűleg testesebb kávéra vágysz, ami egy nagy adag koffein löketet ad a testednek, de semmiképp se legyen az a savanykás íze, ami a túl lassú átfolyástól alakulhat ki. Minden paramétert be tudsz állítani a mobilodon.

Valószínűleg én az első pár hétben mindenféle variációt kipróbálnék, hogy megtaláljam a számomra legfinomabbat. Bár gyanítom, hogy másmilyen ízlene kora reggel és az ebéd utáni nasihoz.


Ráadásul ez a kávéfőző nem "termel" pluszban semmilyen hulladékot, nincs kapszula, nincs filter. Csak a kávé és a víz. Persze, kinek hogy: egy kis méz és egy icipici mandulatej... nem bánom, legyen így az én tökéletes kávém.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr5811762459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása