www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Robomow – a robot fűnyíró

2016. április 08. - SMARTme Building Technologies

 

robomow-robotic-lawn-mower-01.jpgAhogy közeledik a jó idő, egyre több kerti munka vár ránk. Hamarosan elérkezik az első fűnyírás ideje is, miért ne csinálhatnánk ezt a munkát is kényelmesen.

A Robomow robotfűnyíró képes akár fél hektáros területet is egy feltöltéssel levágni, és nem akadály neki, ha 35 százalékos lejtő a munkaterület. Erős acél pengéi könnyedén elboldogulnak a gyeppel, és a hagyományos fűnyírókhoz hasonlóan, állítható a vágás magasság. 28cm és 52cm vágásszélességű modell kapható. De nem írnánk róla, ha nem lenne benne valami „okosság”.

A jelenlegi Smart trendnek megfelelően, a fűnyíróhoz mobil applikáció is jár. Természetesen Android és iOS rendszeren egyaránt használható. És hogy mire is tudjuk használni? A telefonunk Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál a géppel. Lehetőségünk van előre meghatározni a levágandó felületet, a fűnyírások idejének kezdő időpontját. Így biztosan nem történik meg, hogy az öntözéssel egy időben indul neki a feladat elvégzésére. Ha kész a terület lenyírásával, visszatér a töltő állomására. Kalandvágyó tulajdonosok a telefonjukról valós időben is irányíthatják, akár egy játékautót. Vége a hosszú fűnyíró tologatásnak. Akkor is végzi a munkát, ha éppen nem vagyunk otthon.

És az ára? Hát nem az olcsó megoldások közé tartozik. A kezdő ár is 1000$ felett van, ami a hagyományos fűnyírók között a csúcsmodellek árával egyezik meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr128579020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása