www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Mi Rice Cooker – főzzünk rizst okosan

2016. április 02. - SMARTme Building Technologies

mi-rice-cooker-by-xiaomi-04.jpg

Itt az oldalunkon már olvashattak a konyhákban alklamazható okos eszközökről. Sütő, hűtő, pohár. Mai bejegyzésünkben ismét a konyhába látogatunk.

Akik figyelemmel követik a kínai technológiai fejlődést, azokat nem cseng ismeretlenül a Xiaomi név. Ez a kínai gyártó leginkább mobiltelefonjairól volt ismert, de készítettek már vérnyomásmérőt, párásítót és vízlágyító berendezést is. Ahogy körbenézünk az interneten a technológiai oldalakon, szinte mindenhol feltűnik a Xiaomi új terméke az Mi Rice Cooker, avagy az okos rizsfőző.

A tökéletes rizs elkészítéséhez több tényezőnek kell teljesülnie. Ezeket a fortélyokat a kínaiak ismerik a legjobban. Ebben a készülékben minden adott, hogy sikeresek legyünk. Ez az intelligens rizsfőző 1,2atm nyomáson, 105 és akár 221 fok közötti hőmérsékleten készíti el nekünk kedvenc rizsünket. Nem kell mást tennünk, mint a megvásárolt rizs csomagolását beszkenneljük a mobiltelefonunkkal, és átküldjük a Rice Cooker-nek. Jelenleg 200 különböző márkájú rizst ismer. Az adatok alapján automatikusan beállítja a hőfokot és a főzési időt. A gyártó annyit még elárult, hogy ennek a 200 különböző márkájú rizsnek, összesen 2450 fajta főzési kombinációját ismeri a berendezés.

A készülékben egy öntöttvas belső edényt találunk, amit Neoflon porfestéssel vontak be. Ez az anyag a teflonbevonathoz hasonlóan, teljesen tapadásmentes felületet eredményez. Egyenlőre a forgalmazást április 6-án csak Kínában kezdték meg, de a gyártó szerint hamarosan más országokban is kapható lesz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr968555118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása