www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Nespresso Prodigio – kávéfőzés okosan

2016. március 29. - SMARTme Building Technologies

actu-nespresso-prodigio-appli.jpg

Sokan gondolkodtak már azon, hogy az okos otthon rendszerükbe integrálják a kávéfőzőjüket. Milyen kellemes érzés lehet az, amikor álmosan kikászálódva az ágyból, a friss kávé illata fogad a konyhában, és nem nekünk kell ilyenkor bekészíteni és lefőzni a reggeli ébresztő kávénkat. Az otthon automatika rendszerek képesek lennének rá, de a modern kávéfőzőknél technikai akadályba botlunk. Hiába töltjük fel vízzel, és készítjük be a kávét, a folyamat elindításához minden esetben gombot kell nyomnunk. És pont ez az apró fizikai mozdulat, amit okos otthonunk nem tud helyettünk megtenni.

És akkor…

A Nespresso előállt az okos kávéfőzővel a Prodigio-val. Mint minden „IoT” eszköz, a kávéfőző is telefonról vagy tabletről vezérelhető. A Nespresso alkalmazás egyaránt elérhető Android, vagy IOS rendszeren. A szoftver nem új. Régóta használhattuk, de eddig csak a kapszulák rendelését, vagy kávéfőzők vásárlását intézhettük vele telefonunkról, az utolsó frissítéssel viszont elérhetővé vált a Prodigio vezérlése is.

A telefon vagy tablet, Bluetooth-on keresztül kapcsolódik a készülékhez. A szoftverben beállíthatjuk, milyen típusú kávét szeretnénk elkészíteni (három típus közül választhatunk, 25, 40, 110ml), és mikor készüljön el. Az applikációban nyomon követhetjük kapszuláink darabszámát (beállíthatjuk hány darabnál küldjön értesítést nekünk, hogy ideje vásárolni, mert fogytán a készlet), a vízmennyiséget, de információt kapunk a vízkövesedés állapotáról is.

Összegezve a Nespresso megalkotta a tökéletes reggelek kávéfőzőjét. Viszont kénytelenek vagyunk belátni, hogy az eszközt még mindig nem tudjuk beintegrálni okos otthon rendszerünkbe, hiszen a kávéfőző csak bluetooth kapcsolattal csatlakozik a telefonunkhoz. De az biztos, ha reggel álmosan kibotorkálunk a konyhába, a frissen főzött kávé illata fog fogadni minket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr58543950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása