www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

A Samsung jövője

mi lesz velünk 2020-ban

2016. március 22. - SMARTme Building Technologies

samsung-display-concept-2.png

A gyár már több fórumon hangoztatta, hogy 2020-ra minden terméke mindennel össze lesz kapcsolva. Legyen az akár hűtő, sütő, telefon, TV.  És merre tart a fejlesztés iránya?

Felmérésük szerint egy átlagember 85-ször nézi meg a telefonját naponta. Ez Kb. 5 óra használatot jelent.         A nemrég felnőtt generációk igazából már nem is okos telefonként gondolnak az új készülékekre, nekik egyszerűen ilyen egy telefon. Beleszülettek ebbe a világba. Őket sokkal nehezebb megfogni egy új fejlesztéssel, mint az idősebb generációt. Mi csodálkozó szemmel néztük, amikor megjelent az első okos telefon. Minden gyártónak figyelembe kell venni, hogy felnőtt már egy új generáció, és a fejlesztések irányát ez határozza meg. Nem minden a külső, olyan szolgáltatásokat kell nyújtani, amelyet a fiatalok szívesen használnak.

 

A Samsungnak 100 millió készüléke van 80 millió háztartásban. Céljuk, hogy 2020-ra csak olyan terméket dobnak piacra, amelyek egymással kommunikálnak. A telefonok és a TV-k mellett az okos háztartási eszközök piacán is erősít a Samsung. Az okos hűtő kijelzőt kapott, ahol képeket oszthat meg a felhasználó, zenét hallgathat, vagy épp telefonjáról menedzselheti a hűtő tartalmát. Az okos sütő kommunikálhat a hűtővel, és az alapanyagokból kiindulva recepteket ajánl. És itt nem áll meg a felsorolás. Hamarosan itthon is kapható lesz az okos mosógépük az AdWash, amit telefonunkról felügyelhetünk. Bemutatták a PowerBot porszívót is, ami az otthoni Wi-Fi hálózaton kapcsolódhat telefonunkhoz. Porszívózás közben feltérképezi a lakást, így mindig tudjuk merre jár, de másik helyiségbe is átirányíthatjuk távolról.

 

Nemrég a Monaco-i Samsung fórumon elhangzott, hogy hamarosan a termékeik IOS kompatibilisek lesznek, így már IOS rendszerekkel is irányíthatjuk, ellenőrizhetjük okos otthoni eszközeinket. Arra törekednek, hogy az eszközök irányítása minél egyszerűbbé váljon, és az egyes termékek egymáshoz kapcsolását is pár egyértelmű mozdulattal meg tudja oldani az átlag felhasználó.

És végül ejtsünk néhány szót a virtuális valóságról is. A Samsung Gear VR egyre népszerűbb a világon mindenhol. Használhatunk térkép alkalmazást, játékokat, és egyre gyorsuló ütemben jelennek meg az újabbnál újabb alkalmazások. Tény, hogy csak a Samsung felső kategóriás mobiljaival élhetjük át ezeket az élményeket. A virtuális valóság elterjedése új távlatokat nyithat a mindennapi használaton kívül akár még az oktatás területén is.

Ezeket az okos eszközöket saját okos otthonunkba integrálhatjuk, így hamarosan valóban átélhetjük azt az érzést, mint amikor Marty McFly-t hazaérkezve otthona köszönti.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr588511548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása