www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

NEST 3.0

2016. március 16. - SMARTme Building Technologies

blog_210_20150911200838_29syq.jpg

A Google NEST családja állandóan fejlődik, és új eszközöket dob a piacra. Ez mind szép, és jó, de ami nagyon fontos - és itt kalapot emelünk a Google előtt -, hogy soha nem felejtik el, hogy honnan indult a NEST, vagyis miből lett a NEST család.

2015.09.01! Mindenki jegyezze meg ezt a különleges dátumot, hiszen ekkor mutatta be, és egyben dobta is piacra a Google a NEST 3.0-t!

Az új NEST nagyobb kijelzőt kapott, amit a szoba másik végéből is látunk - ezt ígérte a Google. Igaz, a kijelző csak 480x480 pixel felbontású, így arra biztos várnunk kell még az ötödik, vagy hatodik generáció megjelenéséig, amíg egy 4K kijelzőt kap a termosztát - csak mert minden 4K most, ami menő (a szerk.).

A beépített "farsight" funkcióval távolról is egy pillantást a termosztátra vetve több információt tudunk meg a belső-, kulső hőmérsékletről, időjárási viszonyokról.

A többi NEST eszközzel az új termosztát kompatibilisebb, és változatlanul egy otthoni hub-ként is működik.

Az új eszköz egy vicces keveréke a feltűnőbb, mégis rejtőzködő design-nak. Vékonyabb, így nem fog annyira elütni a faltól, de a "farsight"-al mégis könnyebben szemmel tudjuk tartani az otthoni eseményeket.

A kérdés mindenkiben felmerül!

- Akkora ez a változás, hogy mindenki okos termosztátot fog magának venni otthonra?
- Nem!
- A régi NEST termosztát tulajdonosok egyből váltanak is a legújabbra?
- Nem! Vagyis talán páran...

Összegezve mi úgy látjuk, hogy ez a mostani kis előrelépés csak egy finom jelzés volt a Google háza tájáról. Figyelik a növekvő igényeket, új megoldásokat keresnek a felhasználóbarátabb eszközökhöz, és természetesen azt is sugallja, hogy a NEST már nem csak egy kis start-up. Ők ezen már továbbléptek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr628486442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása