www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Branto - gömbbe zárt lehetőségek

2016. március 06. - SMARTme Building Technologies

kep1.png

Egy Ukrán start up cég a Branto, egy olyan otthoni hub-ot fejlesztett, amiben helyett kapott egy 360 fokos kamera, hangszóró, és egy modul, hogy az otthonunkban lévő egyéb eszközökkel is képes legyen együtt működni. A modul Bluetooth, Wi-Fi, Zigbee, és infra kapcsolatra képes.

Modern megjelenés, kiválló mínőség jellemzi. A beállítása nagyon egyszerű. Letöltjük az alkalmazást okos telefonunkra, és csatlakozunk a Wi-Fi hálózathoz. A képernyőn egy QR kód olvasó jelenik meg, amivel leolvassuk a gömbön található kódot, és máris a beállítás menüben vagyunk. Nézzük milyen szolgáltatásokat kapunk.

1080p HD felbontású kamera: 360° szögben körbe forog, mikrofonnal hangszóróval: így távolról is beszélhetünk okos telefonunkról az otthoniakkal, sőt láthatjuk is őket.

Video konferencia: a készülék a képeket az okos televíziónk képernyőjén jeleníti meg

Biztonsági szolgáltatás: A kamera éjjel is tökéletesen lát, mozgásérzékelő, és hang detektor is helyet kapott benne. Így otthoni biztonsági rendszerként is használhatjuk. Figyelmeztetést küld, és videó felvételt készít, ha gyanús mozgást érzékel

Infra port: ezen keresztül vezérelhetjük a TV-t, a HI-FI-t, és egyéb eszközeinket.

Audio streaming szolgáltatás: Internetes rádióadásokat hallgathatunk a saját, vagy külső csatlakoztatott hangszórókon.

Intelligens eszközök vezérlése: Okos otthonunk vezérlését is ezen az eszközön keresztül végezhetjük. Legyen az világítás, fűtés, zárak, stb.

A Branto-ban helyet kapott egy akkumulátor, így akkor is működik, ha a lakásban áramszünet van. Ennek köszönhetően a biztonsági funkciói ekkor is működnek. Az adatok titkosítva tárolódnak rajta. Ilyen és hasonló All-In one rendszerből már sok a piacon. A Belkin, a Logitech, a Google/Nest, az I-Control termékei már régóta kaphatóak. A Barnto készítői olyan eszközt próbáltak készíteni, amely teljes értékű HUB-ként működik, de az ára miatt széles körben elérhető legyen. Projektjüket a KickStarteren indították.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr858447932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása