www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Mi történik otthon, amíg nem vagyunk otthon?

2016. február 22. - SMARTme Building Technologies

1306235.png

A Camio startup cég egy olyan ingyenes applikációt fejlesztett, ami az iOS vagy Andorid okostelefonunkat / tabletünket - legyen az bármilyen régi -, otthoni megfigyelő kamerává alakítja.

Carter Maslan, a társalapítója a Camio cégnek, aki mellesleg a Google Maps korábbi projekt managere is volt azt mondja, hogy amikor a Google-nél dolgoztak, rájöttek, hogy nagy igény van az élő kameraképre, amit a felhasználó bármikor meg tud nézni, vagy épp vissza is tud keresni egy-egy eseményt.

A Street View megalkotásában nagy szerepet vállaló Carter akkor szembesült először az igénnyel, amikor többen visszajeleztek a Google felé, hogy a kocsijukat nem látják a házuk előtt, holott épp akkor is otthonról használták a Google Street View-t, es a kocsinak a ház előtt kellene állnia.

A Camio segítségével bármit figyelemmel tudunk kísérni élőben is akár. A Cami Daily, ami egy része az applikációnak, olyan napi összefoglalót küld nekünk a nap végén, amin keresztül a fontosabb eseményeket képekben meg tudjuk tekinteni. Mindezt természetesen azért, hogy ne kelljen a mobiltelefon adatforgalmát fölöslegesen terhelni egy hatalmas videóval, amin a felhasználónak kellene visszakeresni az eseményeket.

A tavalyi év során a Google piacra dobta Dropcam-et, ami bármilyen mozgásra elkezdett felvenni, és akár élő képet is közvetített. Ezzel csak egy baj volt, hogy túl sok felvételt készített, és vagy a tárhely fogyott el hamar, vagy annyi adatunk lett, hogy azon visszakereshetetlenné váltak a fontosabb történések.

Amivel a Camio még többet tud az az, hogy az algoritmusai alapján meg tudja különböztetni a fénybeli változásokat, a fákat, amik a széltől mozognak és természetesen azt is, amikor valaki a belső udvarban mászkál. Ez lehetővé teszi, hogy a legfontosabb események kerüljenek rögzítésre, és a teljes tárolt adatállomány kevesebb legyen, és könnyebben kezelhetőbb.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr458410390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása