www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

A család fogadása okosan 4+1 kütyüvel

2017. augusztus 08. - miecs

Biztos veled is előfordult már, hogy a szüleid egyszer csak bejelentik, hogy feljönnek Budapestre, és meglátogatnak. Ilyenkor vegyes érzéseink támadnak: egyrészt természetesen nagyon örülünk neki, hogy meglátogatnak, és azt is tudjuk, hogy ilyenkor biztosan kapunk egy kis finom hazai utánpótlást, ami még napokig kitart. Másfelől beléd hasít, hogy te még a melóban vagy, a lakás meg nincs a legjobb állapotába, ráadásul nem tudsz velük lenni a teljes hétvége alatt. Ilyenkor az se a legjobb, ha a szüleink szabadon garázdálkodnak a lakásodban, amíg te nem vagy ott. A lakótársad ráadásul, ha felkel, akkor hagymás reggelivel kezdi a napot, aminek a szagát még este is érzed, amikor hazaérsz. Vajon ezeken a körülményeken lehet változtatni úgy, hogy nem vagy otthon?

doorstep.jpg

A jó hír: tudsz, mert az okosotthon technológia segíthet rajtad. Igen, ha albérletben laksz, akkor is, hiszen a vezeték nélküli rendszerek egyszerűen telepíthetőek, és nem is kerülnek már sokba, és nem kell falat bontani, se renoválni hozzá.

Itt van azoknak az eszközöknek a listája, amikre szükséged lehet:

1. Okos légtisztító

Ha friss levegővel szeretnéd fogadni a családodat, akkor ez a légtisztító lehet a segítségedre. Teljesen nem lehet az erősebb kellemetlen szagokat megszüntetni, de mindenképpen sokat javíthatsz a helyzeten. Ráadásul távolról vezérelhető, így amint túl vagy az első sokkon, hogy váratlanul betoppan a család, már el is indíthatod a folyamatot.

okos_legtisztito.jpg

2. Okos zár

Nem kell elkezdened kapkodni, hogy be tudd fejezni a munkádat időben. Ha túlóráznod kell, ne stresszelj, hogy a szüleidnek az ajtó előtt kell várniuk. Egy okos zárral ideiglenes elektronikus kulcsot adhatsz vendégeidnek, és értesítést is kapsz arról, ha használják.

3. Ablak/Ajtó nyitás érzékelő

Ha szeretnéd tudni, hogy a szüleid mikor érkeztek meg hozzád, akkor egy ilyen egyszerű eszköz is a segítségedre lehet. A FIBARO vezeték nélküli okosotthon rendszernek szintén tartozéka a nyitásérzékelő, ami ráadásul még a hőmérséklet érzékelésére is alkalmas. Egy ilyen eszközzel azt is ellenőrizheted, ha olyan helyre nyitnak be, amely számodra kellemetlen, és nem szeretnéd, ha ott kutakodnának. Lehet az egy szoba, szekrény, vagy fiók is. Ilyenkor értesítést kapsz, és már jelezheted is az illetőnek, hogy tiltott területen jár.

18424255_1671290446233727_2098257126453206931_n.jpg

4. Echo Dot

Echo sokat segíthet abban, hogy lefoglald a szüleidet, miközben te távol vagy. A legtöbb eszköz ki-be kapcsolása kifog a szüleink generációján, így egyszerűbb számukra, ha hangparanccsal el tudják indítani. Ráadásul információkat, ötleteket adhat, hogy mit lehet csinálni a közelben, de abban is a segítségedre lehet, olyan alap dolgokat megkérdezhessenek tőle a szüleid, mint pl. a Wi-Fi jelszó.

+1. Okos konnektor

Most hogy már te is külön lakással rendelkező felnőtt lettél, máris neked is kijut aggodalomból, miután elmentek a szüleid: ugye nem hagyták úgy a lámpát? Vagy a kávéfőzőt? Egy intelligens dugalj segítségévelezt távolról ellenőrizheted, sőt ki is kapcsolhatod ezeket az eszközöket.

fibaro.png

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr2512728014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása