www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Vekker a jövőből - Bonjour Holi Alarm Clock

2016. március 03. - SMARTme Building Technologies

czmaywkw0aeagqh.jpg

Mindenki ismeri az érzést, amikor legszebb álmunkból az ébresztőóra hangja kelt fel. Kezdődik a reggeli rohanás. Miközben a kávénkat vagy reggelinket fogyasztjuk, gyorsan átnézzük az aznapi időjárási előrejelzéseket, megnézzük mekkora a forgalom a városban, hogy a munkahelyünkre időben beérjünk. A Holi okos ébresztő óra, ezt a reggeli rohanást szeretné kellemessé, egyszerűbbé tenni.

Ránézésre egy hagyományos fehér ébresztőórára hasonlít. Mutatókat és számokat nem találunk rajta, a számlap helyén egy multi funkciós kijelző kapott helyett. Körülötte a kezelő gombok, de hang utasításokkal is vezérlehető. Az ébresztés nem hangjelzéssel történik, hanem az óránk beszél hozzánk. Beállíthatjuk, hogy holnap reggel 7 órakor ébresszen, és ébresztés után pl. a spotify csatornánkról Daft Punk zenék szóljanak. Az óra Wi-Fi kapcsolaton keresztül csatlakozik az otthoni hálózatunkhoz. Ébresztés után a kijelzőjén megjeleníti az aznapi várható időjárást, forgalmi dugókat, de akár facebook üzeneteinket is. Így nem csak egy egyszerű ébresztőórát kapunk, hanem egy igazi személyi asszisztenst.

Természetesen a fejlesztők gondoltak arra, hogy az okos otthonok részévé válhasson a Holi. Így számos otthoni automatizálási rendszerhez csatlakoztathatjuk. Nest, Phillips Hue okos izzók, Netatmo. Így az óránkon keresztül beállíthatjuk akár a fűtésünket, vagy a világítást a lakásban. Mindezt hangvezérléssel.

Ha meg is tetszett ez a nagyszerű eszköz, még ne rohanjanak a boltokba érte. A fejlesztők ez év karácsonyára ígérik a forgalmazás megkezdését.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr748440360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása