Otthonautomatika.hu

Okosan a szén-monoxid ellen - 4. rész

2017. október 11. - miecs

Az Okosan a szén-monoxid ellen sorozatunk eddigi részeiben kielemeztük a szénmonoxidot mint gyilkos gázt, írtunk a gázfogyasztó típusokról és veszélyeikről, illetve szó volt már arról, hogy mit tegyünk, ha szén-monoxid mérgezés tüneteit véljük felfedezni.

A mai részben a szén-monoxid érzékelőket vizsgáljuk meg részletesebben, és bemutatjuk a FIBARO szén-monoxid érzékelőjét is.

on_the_wall.jpg

Tovább

Okosan a szén-monoxid ellen - 3. rész

Az Okosan a szén-monoxid ellen című sorozatunk 1. részében körüljártuk, hogy mi is az a szén-monoxid, a 2. részben ismertettük a gázfogyasztók típusait mint potenciális veszélyforrásokat. Ha lemaradtál volna a korábbi bejegyzésekről, most még elolvashatod.

A mostani, 3. részben körüljárjuk a szén-monoxid mérgezés jeleit és a mérgezés esetén felmerülő teendőket.

aafd414e9fc7f3c185ef4483e362defa.jpeg

Tovább

Okosan a szén-monoxid ellen - 2. rész

Korábbi bejegyzésünkben már írtam arról, hogy mi is az a szén-monoxid és miért is olyan veszélyes. Ha erről lemaradtál korábban, akkor most itt pótolhatod. Ebben a bejegyzésben megtudhattuk azt is, hogy mi lehet a szén-monoxid forrása.

silient_danger_mod.jpg

Most végigvesszük, hogy milyen típusú gáz fogyasztó készülékek léteznek és melyek jelentenek nagy kockázatot.

Azok, akik nem értenek a gázkészülékekhez, nem is biztos, hogy tudják nem csak egy fajta gázfogyasztó létezik, ugyanakkor azt is tisztázni szükséges nem csak számukra, de a legtöbb olvasó számára, hogy melyeknél nagyobb az esélye a szén-monoxid veszélynek.

Tovább

Okosan a szén-monoxid ellen - 1. rész

Mikor megkezdődik a fűtési időszak, minden évben hallani lehet a hírekben halálesetekről, amelyeket régebbi típusú kazán, nem megfelelően ellenőrzött kémény, vagy nem szakszerű karbantartású gázfogyasztó okoz. Ugyan még csak szeptembert írunk, de a változékony időjárás, a hideg esték és hűvösebb nappalok néhány család számára már egyet jelentett a fűtés bekapcsolásával. Vajon ők számolnak a szénmonoxid mérgezés lehetőségével? Megtették a szükséges intézkedéseket a fűtés indítása előtt és felkészültek a lehetséges veszély elkerülésére? 

Most induló blog bejegyzés sorozatunkkal a következő napokban körbejárjuk a szén-monoxiddal és szén-monoxid mérgezéssel kapcsolatos témát. Szeretnénk mindenkinek támpontot és segítséget adni a tragédia és veszély megelőzésére.

silient_danger_mod.jpg

Az első bejegyzésben a szén-monoxidod mutatjuk be. Te tudod mi is az és milyen tulajdonságokkal bír?

Tovább

SecuriForum 2017 - FIBARO bemutatása az F3-as standon

Minden iparágnak megvannak a nagy eseményei, éves konferenciái, kiállításai. 2017.október 5-6-án kerül megrendezésre a biztonságtechnikai és tűzvédelmi szakma éves kiállítása a SecuriForum.

A kiállítás és konferencia számára ebben az évben a Lurdy Rendezvényközpont ad helyet. A biztonságtechnikai szakma résztvevői, koncentráltan, egy helyen, 2 napig. Megéri kilátogatni!

smartme_slider.png

Tovább

Gartner Hype görbe 2017 - Hova tart az okosotthon?

A Gartner kutatócsoport már 20 éve minden évben összesíti az elmúlt év során tapasztalt változásokat a technológia területén. A kutatás eredményét az úgynevezett Hype görbe segítségével mutatják be a nagyközönségnek. A görbe megmutatja, hogy hogyan haladnak előre a technológiai újítások az idő múlásával, összegzik a technológia világának lehetőségeit.

marketing-data-and-analytics-gartner-for-marketers-560x315-2.jpg

2017-ben több mint 2000 technológiai kutató és tanácsadó cég segítségével állították össze a trendet a jövőre nézve. Az összes vizsgált megoldásból a Hype görbe végül azokat tartalmazza, amelyek a leginkább képesek a következő 5-10 évben potenciálisan versenyelőnyt biztosítani.

Tovább

4 dolog amiért érdemes a FIBARO füstérzékelőt választani

  1. A legkisebb füstérzékelő

A FIBARO okosotthon füstérzékelője az egyik legkisebb a világon. Ultrakönnyű és stílusos, vezeték nélküli megoldásának köszönhetően pedig rendkívül könnyen felszerelhető, átalakítás, vezetékezés és fúrás nélkül.

  1. Több mint füstérzékelő

A FIBARO füstérzékelő nem csak füstöt, hanem hőmérsékletet is, így ha az otthonunkban a tűz nem jár füsttel, a szenzor érzékeli az intenzív hőmérséklet emelkedést, azaz a hősebességet, melyet jelez a központi vezérlőegységnek, ami elvégzi a beprogramozott interakciót. 

  1. Az okosotthon részeként életet is menthet

Az okos füstérzékelő már a legkisebb koncentrációjú füstöt is érzékeli, melyet gyors interakció követ a programozás függvényében. Ha szeretnénk, akkor értesíti a családtagokat SMS-ben, vagy e-mailben, vagy megszólaltatja a riasztórendszer szirénáját. Beállíthatunk automatikát, hogy ilyenkor húzza fel a redőnyöket, ha le vannak eresztve, a menekülő útvonal biztosítása érdekében, és kapcsolja be a szellőztető rendszert. Olyan beállításra is lehetőség van, hogy a tűz esetén egyből hívja a tűzoltókat.

  1. Hétköznapi használat

A legjobb eset az, ha egy ilyen füstérzékelő előnyeit sosem kell megtapasztalnunk, de ha már rendelkezünk ilyen eszközzel, nem hátrány, ha a hétköznapokban is ki tudjuk használni. Az intelligens érzékelő a kisebb incidenseket is képes ellenőrizni, így a konyhánk elengedhetetlen kelléke lehet, amely jelzi, ha odaég az étel, amit nemrég odatettünk.

Még több FIBARO terméket ismerhetsz meg ha tovább böngészed a weboldalunkat.

Vissza a suliba - eszközök évkezdéshez

Véget ért a nyár, már csak 1 nap van a nyári szünetből. Nemsoká megtelnek újra az iskolapadok, újból zajosak lesznek az iskola udvarok, újból élet lesz a kollégiumokban.

Összegyűjtöttünk pár okos eszközt kicsiknek és nagyoknak egyaránt az iskolakezdéshez. 

KOREX Waterproof Babysitter

A víz és az elektronika nincsenek jó barátságban, ezért kihívás a gyerekeknek megfelelő okos órát gyártani. A Korex viszont áthidalta a problémát ezzel a vízhatlan órával, ami nyomkövetésre alkalmas, így nem kell levenni kézmosáshoz vagy úszáshoz sem, mindig rajta tarthatjuk a szemünket a kicsiken.

61mv8_40f_l_sl1024.jpg

Amazon Fire 7 Kids Edition Tablet

Ez az igazán édes kinézetű tablet gyerekbarát tartalmakkal segíti a gyerekek biztonságos szórakoztatását és a tanulást is. Könyveket, játékokat és oktató programokat is letölthetünk vele.

gallery-1498853254-amazon-fire-kids-tablet-7.jpg

Google - Chromecast Audio 

Ez az apró eszköz már a nagyobbaknak való, a kollégiumba. A Chromecast Audio a hangszóróhoz csatlakozik a Wi-Fi-n keresztüli, hogy így lehetővé tegye a zene streaming-et.

learn-three-steps-audio-01-plug-in.jpg

Logitech K380 Multi-Device Keyboard - Bluetooth 

Ezzel az eszközzel bárhol kényelmesen lehet házi dolgozatot gépelni.

logitech-k380-multi-device-bluetooth-keyboard004.jpg

JBL Clip 2 Waterproof Portable Bluetooth Speaker

Ezzel az eszközzel pedig a koliban lehet rögtönzött szoba- és folyosó bulikat tartani. Akár a fürdőben is használható, hiszen vízálló.

51efgxqc_1l_sx425.jpg

Ha már a gyermekeinknek okos kütyüket adtunk a kezükbe, akkor magunkat se hagyjuk ki az okos megoldásokból. Felnőtteknek az okosotthon megoldásokat tudjuk ajánlani.

FIBARO okosotthon

Ha kicsi a gyermek, figyelemmel tudjuk kísérni távolról, ha hazaért-e szerencsésen az iskolából. Ha már nagyobb, akkor le tudjuk kapcsolni távolról a televíziót, amikor tanulni kellene. Ha pedig már kollégista, akkor a saját kényelmünkre is érdemes elgondolkodni a megoldáson.

group.jpg

Rövid látogatásra vendéget fogadunk otthonunkban

Amikor vendégeket várunk, vagy csak átugrik hozzánk egy ismerősünk, de a lakás egész nap nem szellőzött, csak 5 perccel hamarabb érünk haza mint ahogy a vendégeink becsöngetnek. Minket nem rohan le a stressz és az idegesség, mert okosotthon rendszerünk segítségével mindent könnyedén tudunk kezelni.

Becsöngettek a lakásba

DoorBird csengőt használva telefonunkon megjelenik annak a képe, aki az ajtóban áll. Vendégünket beinvitáljuk, és a FIBARO nyitásérzékelővel figyelemmel kísérhetjük, hogy az ajtó bezáródott-e vendégünk mögött.

c4zq8mjvmae1ait.jpg

Beülünk a nappaliba

Ugyan nekünk még van egy kis dolgunk a konyhában, de már a nappaliba tereljük vendégünket. A nappaliban az elektromos illatosítót egy FIBARO Wall plugba dugtuk, így amikor a nappali mozgásérzékelője észreveszi, hogy belépett a vendégünk, már be is kapcsolja az illatosítót.

plug_02.jpg

Süti mellé kávé

Ez most csak egy kellemes beszélgetős délután, egy barátnős beszélgetés, vagy egy rövid várakozási idő, amíg nem indultok el a moziba. Így a nappaliban ülve, a limonádé után a sütit majszolva jól esne egy kávé. A kávéfőzőt már bekészítettük, így applikációból elindítva bekapcsoljuk a wall plugot, amibe a kávéfőző van dugva. Mikor kész már mehetünk is a kávét frissen meginni.

Indulás a moziba

Kávézás után nincs más hátra mint hogy induljunk a moziba, mert hamarosan kezdődik a filmünk. Nincs sok időnk, így sietve távozunk. A bejárati ajtó melletti FIBARO Button-t megnyomva a lakás áramtalanítva lesz a kijelölt helyeken és mi nyugalomban nézhetjük végig a mozifilmet.

fiabro_button_actions_1.JPG

 

Ez csak egy rövid jelenet volt. Számtalan más élethelyzetben is segítségünkre lehet az okosotthonunk. További felhasználási lehetőségekért keresd fel a FIBARO hivatalos magyar forgalmazójának oldalát.