Otthonautomatika.hu

Cica tulajdonosoknak okos megoldások

2017. február 21. - miecs

Cica tulajdonosok figyelem! Hányszor jön el az érzés egy nap, hogy úgy ránéznék a macsekra otthon, vagy érdekel ennyit evett már aznap, mert gyomor problémája volt éjszaka, vagy van-e elég játék otthon ami lefoglalja. Az is eszünkbe juthat, hogy cicánk lehet rosszalkodik amíg nem vagyunk otthon. Mind mind olyan eset, amit már tudunk ellenőrizni távolról is, akár egyszerűbben cicára tehető eszközzel, vagy a lakásban elhelyezett önálló eszközzel vagy a lakásunk automatizálására használt rendszerrel. Tipp néhány ilyen eszközre.. cica mustrára fel!

images_1.jpg

Tovább

Okosotthon kezdőknek - 5+1 kütyü, amitől bármely szoba moziszobává válhat

Nincs is annál jobb, amikor az esti filmezést egy profi mozizásra kialakított környezetben tudod megejteni a pároddal, családoddal vagy a barátokkal. Most még lehet elképzelhetetlennek hangzik, hogy most tényleg nálad, tényleg a nappalidban, tényleg a lakásban ahol laksz egy ilyen szobát kialakítani? Itt van 5+1 tipp, hogy hogyan is turbózhatod fel a szobát igazi saját moziszobává.

fibaro-z-wave-the-button-scene-movie.jpg

Tovább

Megérkezett az új Z-Wave-s távirányító - FIBARO KeyFob

Már előző bejegyzésben is említettem a ma záró Integrated Systems Europe vásárt. Ez a vásár nem csak azért fontos, mert az európai piac legnagyobb kiállítása, hanem számomra azért is, mert a FIBARO ezen a kiállításon jelentette be a héten az új Z-Wave-es távirányítóját, a KeyFob-ot.

keyfob_2.jpg

A FIBARO KeyFob egy kis méretű távvezérlő, ami az ergonomikus, lapított ellipszoid formájának köszönhetően tökéletesen illeszkedik felhasználója tenyerébe. Segítségével a hatótávolságon belüli Z-Wave hálózatba kapcsolt eszközöket könnyedén tudjuk vezérelni. A 6 ergonomikusan elhelyezett gomb lehetővé teszi a KeyFob használója számára, hogy vagy aktiválja az előre felprogramozott jeleneteket vagy más eszközöknek adjon ki parancsot, mint például egy eszköz fel- és lekapcsolása, a fény színének változtatása vagy a fűtés bekapcsolása, szabályozása. Minden gomb több funkcióra is képes - 1 nyomás, 2 nyomás, 3 nyomás és hosszú lenyomást érzékel, vagy akár gomb nyomások sorozatát is tudja értelmezni. 

Mindemellett a kényelmes és kompakt KeyFob távvezérlő pont akkora, hogy kulcscsomón is elfér, így kulcstartónkon bárhova magunkkal vihetjük.

keyfob_phone.jpg

Főbb jellemzői:

-          kompatibilis minden Z-Wave, illetve Z-Wave Plus központi egységgel

-          irányítható vele minden hatótávolságon belüli Z-Wave-be integrált eszköz

-          kis méretű és egyedi kialakítású

-          vezeték nélküli, elemmel működik

-          könnyen kezelhető menü

-          6 ergonomikusan elhelyezett gomb

-          beépített LED

 

További Z-Wavw információkat a www.otthonautomatika.hu-n talál. 

 

ISE 2017 - Okosotthon történelem

2017. február 7-én nyitotta meg kapuit a 4 napos Integrated Systems Europe kiállítás ebben az évben. Számtalan sok kiállító között helyett kaptak az okosotthonnal foglalkozó cégek is. Többek között a FIBAR Group is képviselteti magát, standjukon megismerkedhetünk a legújabb eszközükkel a KeyFob-bal. Ezt következő bejegyzésben én is bemutatom. Most viszont szeretném egy kicsit jobban megismertetni az olvasókkal az okosotthonok történelmét. Ez az idei kiállításon az első nap témái között volt.

Egy kis okosotthon történelem:

blog_301_20160804142619_lg2bf.jpg

Tovább

Okosotthon kezdőknek: felhasználási tippek 1. rész - biztonság és kényelem

Biztosan volt már neked is olyan gondolatod, hogy sokkal nagyobb biztonságban éreznéd magad és a családodat otthonod nyugalmában, ha olyankor is felügyelné valami rendszer a lakást, amikor otthon vagytok és nem éles a riasztó. A legtöbb lakásban/házban van olyan helyiség, ahonnan nem hallod ha nyitódik a bejárati ajtó, ha mozgás van egy amúgy üres szobában, vagy ha az ablakot benyomja valaki. Vagy biztosan van olyan készülék, amit mindig elfelejt az utolsó lekapcsolni, vagy kihúzni. Le merném fogadni, hogy akad még sok olyan ember, mint én, aki minden egyes neszre fülel, ami otthon történik, vagy mindent leellenőrizne szíve szerint még egyszer elalvás előtt.

Tovább

Okosotthon kezdőknek: tudjon meg többet a világítási lehetőségekről!

A következő okosotthon lehetőség, amit bemutatok az a világítás vezérlés, a fényforrások vezérlése. Távoli vezérlésű fények? Ez is lehetséges! Itt van 3 tipp, hogy hogyan!

a73dba7da101ee6a33b83f9286335f02.jpeg

Tovább

Okosotthon kezdőknek: tudjon meg többet a fűtésről!

Biztos megfordult már a fejedben, hogy lehetne egy automatizált, egyszerű vezérlése a lakásod bizonyos rendszereinek. Ebben a hidegben sokkal jobb lenne arra hazaérni, hogy meleg van a lakásban, vagy más vár minket ebben a sötétben egy kis fény a konyhából vagy a nappaliból. Nem csak kényelmi szempontokat elégíthetünk ki ezek megoldásával, hanem akár energia megtakarítás szempontjából is sokat számíthat, ha nem egyből fűtjük 30 fokra a lakást, hanem fokozatosan fűtjük fel 21 fokra, amiben végül hazaérkezünk. Adjunk a kényelmünknek és ezzel még spóroljunk is a felhasznált energiával! Nézzük meg most a fűtést! A következő okosotthon megoldásokkal tudjuk okosítani a fűtésünket.

9ed2049849f9ebe832c50fc064d289d0.jpg

Tovább

9+1 tipp, hogy házi kedvenceink is élvezzék az okosotthonunkat

Valljuk be, állatot a lakásban vagy házban tartani eleve nem egy egyszerű dolog. Neki sem akarunk rosszat, magunknak sem akarjuk megkeseríteni a napokat, hogy aszerint éljünk, hogy az állatkánknak mikor mire lesz épp szüksége. Állatot tartani felelősség és nem biztos, hogy mindig ott tudunk lenni, mikor játékra, ételre, társaságra lenne szüksége. Ebben is tud nekünk segíteni az okosotthon rendszerünk.

9+1 tipp erre:

c_h_9c_f03_blog-ces-header.jpg

Tovább

Ez így kerek egész.. vagy tojás alakú - CES 2017 tojás alakú kütyük

A CES 2017-nek már napok óta vége van, de még mindig lehet találni gyöngyszemeket a kiállításról.

Ami például nekem szemet szúrt, hogy rengeteg fejlesztés és robot tojás alakot öltött. Nem tudom mi lehet az oka.. talán, hogy a tojás alakja azért egészen egyszerű alakzat, vagy csak szimplán ez a trend most?

Mindegy is! Íme a tojás kütyük hada!hello-egg.jpg

 

Tovább