www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

FIBARO szezonális tippek

2017. december 13. - miecs

A karácsonyi szezon minden kétség nélkül az év legszebb időszaka. Bár manapság a sok idegeskedés, rohangálás és feladat között néha nehéz ráhangolódni, nehéz átérezni a karácsony szellemét. Ahhoz, hogy megkönnyítsük számukra a ráhangolódást, elhoztunk néhány tippet, amivel a karácsonyt és a FIBARO-t össze lehet egyeztetni.

navidad.jpg

Karácsonyi fények

A fény dekorációról kültérre már előzőleg is ejtettünk szót. Ugyanakkor a beltéri fényeket és a karácsonyfa fényeit is könnyedén lehet távolról vezérelni. Nem csak kapcsolgatni, de akár időzíteni is lehet egy megadott logikával. Sőt nem kell mindet egyszerre állítani, lehet kapcsolni külön-külön is. Felmerülhet a kérdés, hogy karácsonyi szezonra ez jó megoldás, de mi legyen a többi időszakban? Ha intelligens konnektort használunk, akkor a karácsony végeztével máshol is felhasználhatjuk a házban ezt a konnektort.  Ezen eszköz segítségével még a karácsonyi fények fogyasztását is figyelemmel kísérhetjük.

Hogy mi is ez az intelligens konnektor? Nem más, mint a FIBARO Wall Plug. Bedugod a konnektorba, így máris vezérelheted az adott konnektort, majd pedig más eszközhöz is felhasználhatod, akár egy kávéfőzőhöz is.

Viszont, ha RGB LED szalagokat használsz, ahhoz a FIBARO RGBW modulja lesz hasznos.

14232011_1421707927858648_1520479444256839674_o.jpg

Megfelelő hőmérséklet

Ebben a hideg időszakban sokat tud dobni a hangulatunkon egy kellemes meleg szoba. Nem kell, hogy az egész házat felfűtsd, vagy hogy állandóan pörögjön a fűtés. Okos fűtésszabályozással akár fűtéskörönként is tudod szabályozni a házban a hőmérsékletet.

Erről már korábban is írtunk a fűtésszabályozás témakörét érintve.

heaters.jpg

Ajándékok biztonságba a gyerekek elől

Biztos rájöttek már a gyerekek, hogy hol dugdosod előlük a karácsonyi ajándékot. A kis csintalanok pedig ennek tudatában csak arra várnak, hogy megleshessék, mit is kapnak ebben az évben. Ahhoz, hogy ez ne derüljön ki ajándékbontás előtt a rejtekhelyedet felszerelheted FIBARO nyitásérzékelővel, vagy FIBARO mozgásérzékelővel. Így ha kinyitják a szekrény ajtaját, vagy bemennek a szobába, ahova nem szabadna, máris jelez nekünk a rendszer.

Karácsonyi filmek áradata

A televízióban minden csatornán folyamatosan karácsonyi filmeket vetítenek. Az ajánlóban meglátod a kedvencedet, vagy azt, amit még soha nem láttál, de meg akarod nézni. Ha nem jegyzed fel, úgyis elfelejtődik, de ha már írsz róla emlékeztetőt, a FIBARO rendszeredbe is programozhatsz egy jelenetet. Így amikor kezdődik a film, bármit is csinálsz a lakásban, az okosotthon rendszered jelezni fog, hogy mindjárt kezdődik a film. Biztosan nem maradsz le a jó moziról karácsonykor sem.

d09c96c643a4c4430d42fc8b32bd7348--lodi-california-sonos-play.jpg

Dallamok karácsonyra

Nincs is jobb ráhangolódás a karácsonyra, mint a lágyan szóló énekek, vagy a modern pörgős karácsonyi zenék. Bármelyiket is választod a FIBARO-hoz csatlakoztatható SONOS hangrendszerrel minden szobában élvezheted a dallamokat. Sőt ha te karácsonyi énekeket hallgatsz, miközben díszíted a nappaliban a fát, a gyerekszobában szólhat a dalok gyerekeknek szóló feldolgozása, míg a konyhában a karácsonyi zenecsatorna szolgáltathatja a hangulatot. Mindenki megtalálhatja a saját ízlésének valót.

Kell ennél több karácsonyra hangolódás? Vendégváráshoz is van pár tippünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr4013495381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása