www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Szezonális dekorálás - Okos fények a kertben

2017. november 28. - miecs

Újra itt van az életünkben a tél, szalad felénk a karácsony. Ezt nem is bizonyíthatja jobban, hogy advent első vasárnapja december 3-ra, vagyis most hétvégére esik. A hideg ellen az optimális fűtésszabályozással már tettünk, a szénmonoxid mérgezésének elkerülésére is megtettük a lépéseket a szénmonoxid érzékelővel, most itt az idő, hogy a dekoráció fontosságával foglalkozzunk.

images_27.jpg

Karácsonyi időszakban sokan csak diszkréten díszítenek, vannak akik beleadnak apait-anyait és körbedíszítik még a házuk vagy lakásuk külsejét is. A kertben fényfüzérekbe öltöztethetjük a fenyőket, a bokrokat és a kertkapukat, ház ablakai és ajtói köré girlandokba bújtatott fényeket helyezünk, ajtókopogtató karácsonyi hangulatban a helyén, kezdődhet a szezon. 

Hányszor felejtjük felkapcsolva a fényeket? Hányszor nem kapcsoljuk be időben? Hányszor sötétedik ránk az este, de a fények még nem világítanak? Hányszor kapcsoljuk fel az éjszakában és hagyjuk úgy reggelig, amikor már nem is látszik, hogy világít? Hányszor mentünk el úgy otthonról, hogy egész napra felkapcsolva maradtak a fények?

15623856_714478532038846_2171975527206748160_n_1.jpg

Ahhoz, hogy ezek közül ebben az évben egyik se történjen meg egyszer sem használjuk fel a FIBARO okosotthon rendszerünket. Intelligens konnektor és modulok segítségével könnyedén vezérelhetővé válnak a dekorációs fényeink. A telepítési és programozási részletekbe nem mennék bele, hanem inkább a lehetőségeit taglalnám. Hiszen okosotthon rendszerrel egy automatizmust adhatunk a karácsonyi dekorációs fényeinknek. Így például beállíthatjuk, hogy a kerti fenyőre tett fényfüzérek felkapcsoljanak napnyugtakor, de az ablak és az ajtó körül girlandok csak akkor világítsanak, ha otthon van valaki és minden kapcsolódjon le éjfélkor. Így a mi fényeink pontosan fognak kapcsolódni, nem felejtődnek el és egy igazán gondos és pontos család képét kapja rólunk a külvilág. Kellemes meleg érzés tölti majd el lelkünket, amikor munkából hazaérve meglátjuk, hogy a szomszédban nincs felkapcsolva a fény, amikor kiderül, hogy valamelyik fényfüzért elfelejtette a jobb szomszédunk felkapcsolni, vagy a szembe szomszédnál villódzik a fény, mert valami nincs rendben, de mi biztosak lehetünk, hogy nálunk minden a legnagyobb rendben, optimálisan működik. 

Dekorációs fények telepítésekor azért figyeljünk az elhasznált energiára is, ezért olyan új fajta füzért keressünk, amely keveset fogyaszt és gazdaságos. Az ilyen füzért FIBARO okosotthon rendszerrel párosítva optimális energia felhasználást érhetünk el még a karácsonyi szezonban is. 

Azért az se elhanyagolható szempont, hogy ne túlozzuk el a díszítést. Szorítkozzunk az ízléses és kellemes látványra.

194685-425x283-home-with-lighted-christmas-yard-display.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr2213400299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása