www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Pici, gazdaságos, frappáns - apró otthonok a világ körül

2017. augusztus 23. - miecs

Különösen a nyugati országokban az ingatlan árak szinte horribilisek, ezért a pályakezdő fiatalok, kevésbé tehetős családok igyekeznek a lehető legkisebb területeket hatékonyan kihasználni. Egy-egy tervező már tökélyre vitte az icipici otthonok kialakítását. Hihetetlen de igaz: egy ilyen kis méretű házban is lehet teljes értékű életet élni. Ezekbe a házakba is lehet okosotthon rendszert telepíteni. Íme az öt legérdekesebb miniatűr otthon a világon.

Költöztethető betonház

Méret: 23 m2

Hely: Észtország, Tallin

Ez a beton épület 2016-ban díjat is nyert az Építészek Világfesztiválján. A legzseniálisabb benne, hogy költöztethető, így lehet belőle tengerparti ház, hegyi kunyhó, kávézó vagy iroda is.

tallin.png

businessinsider.com

 

Mini faház, ami kevesebb, mint 3,5 millió forintért

Méret: 18 m2

Hely: Boise, Idaho

Ebben a Macy Miller tervezte és építette otthonban kényelmesen elfér egy pár, és még a kutyájuk is.

idaho.jpg

businessinsider.com

 

Konyha, fürdő és hálófülke 11,5 m2-en

Méret: 11,5 m2

Hely: Colorado

Ennek az otthonnak a története még a filmkészítőket is megihlette, és készült belőle egy mozifilm. A pár 2011-ben kezdte ez az építkezést, bármilyen hihetetlen is de konyha, fürdő, hálófülke is van benne, illetve 4 tárolóhelység a ruháknak, könyveknek.

colorado.jpg

businessinsider.com

 

Önfenntartó, környezetbarát Ökokapszula

Méret: 11 m2

Hely: Pozsony, Szlovákia

Tomas Zacek és Sona Pohlova építészek álmodták meg ezt a nem kicsit futurisztikus külsejű otthont. Egy ilyen otthon önfenntartó, önmagának állít elő áramot, a vizet pedig a környezetéből nyeri. Egy ilyen otthonnak az értéke körülbelül 25 millió forintnak felel meg.

szlovakia.jpg

businessinsider.com

 

Diákok tervezték: 6,5 m2-es költöztethető otthon

Méret: 6,5 m2

Hely: Poultney, Vermont

A Green Mountain Főiskola diákjai is egészen elképesztő koncepcióval álltak elő a miniatűr, mobilis otthonok terém. Ez a 6,5 m2-es miniház napenergiát használ, és újrahasznosított anyagokból épült.

vermont.jpg

business.com

 

Ezek az otthonok már önmagukban igen frappánsak és hihetetlen jó ötletek. Ami a legjobb benne, hogy még ezekbe az apró otthonokba is lehet okosotthon rendszert tenni, hiszen vezeték nélkül nem kell bontani és nem is foglal nagy helyet.

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr2012773694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása