www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Okosotthon tippek nőknek

2017. július 27. - Smartme

Ki mondta, hogy a legújabb kütyük csak a férfiakat érdekelhetik? Az okosotthon nem csak a férfiak, hanem a nők kedvenc hóbortja is lehet. Léteznek vezeték nélküli megoldások, amelyeknek köszönhetően már nem kell falakat fúrni, így jóval egyszerűbben és olcsóbban ki lehet alakítani. Az a legjobb az otthonautomatizálásban, hogy teljesen személyre szabható: nincs két egyforma okosotthon, más funkciókat használ egy egyedülálló férfi mint egy családos anyuka. 

Nézzük, melyek a hölgyeknél legnépszerűbb funkciók:

Világítás hangulat szerint

A nők pontosan tudják, hogy egy szoba megvilágítása mennyire megszabja annak a hangulatát. A világos szobák tágasabbnak tűnnek, és kellemesebbek is. Az okos világítás beállítható úgy, hogy a napszaknak megfelelően állítsa a fény erősségét – ezzel nem utolsó sorban spórolni is lehet. Színes LED szalagokkal pedig a színekkel is játszhatunk aszerint, hogy milyen vendégeket várunk, vagy mi a programunk estére. Beállíthatsz külön sémákat házi mozizáshoz, vacsorához, vagy relaxációhoz. Egy fárasztó nap után egy forró fürdőhöz elindíthatod a megfelelő zenét, pihentető, kellemes fénybeállításokkal, mindezt egy gombnyomásra.

rgbw2.jpg

Segítség a konyhában

A főzés-sütés sok macerával jár. Az okosotthonokat akár érintés nélkül is vezérelhetjük. Besötétedik, miközben főzöl, de csupa liszt a kezed? Csöngettek, és be kell engedni a vendégeket? Nem kell félbeszakítanod a munkádat, csak egy kézmozdulat, és kapcsolódnak a lámpák, kinyílik az ajtó. Vannak dolgok, amik a nagy munkában nem jutnak az eszedbe: például ha bekapcsoltad az elszívót, akkor minden alkalommal kinyitod az ablakot? Az ilyen, és ehhez hasonló tevékenységekhez automatikákat állíthatsz be, például egy FIBARO okosotthon rendszer okos konnektorának segítségével: ha elindítod az elszívót, az ablak automatikusan kinyílik. Hagyd, hogy az otthonod tartsa észbe ezeket a dolgokat helyetted.

 

Amazon Echo Look – az új legjobb barátnőd

Az Amazon Echo kijött az új, kamerával ellátott verziójával, amellyel elsősorban a nőket célozta meg. Az Echo eddigi funkciói mellett – hangvezérlés, google keresés, zenehallgatás -  mostmár képeket készít rólunk, ráadásul minden irányból, így sokkal jobban funkcionál, mint egy tükör. Ellátták egy olyan mesterséges intelligenciával is, amely képes arra, hogy divattanácsokat adjon neked. 

Nem kell többé nyakatekert szelfiket készítened, az Echo Look csodás képeket kreál rólad. Ezeket külön gyűjti, így egy saját lookbook-ot is létrehozhatsz, mint egy profi divatblogger. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr7012694487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása