www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Így okosítsd fel a nyaralódat

2017. május 22. - miecs

Ha nyaraló tulajdonos vagy, biztosan felkészültél már az idei nyárra. Neked lehet nem mondunk újat, de aki még csak tervezi, hogy nyaralót korszerűsít, annak összegyűjtöttünk néhány okosotthon tippet. Ezekkel a megoldásokkal nem csak vonzóvá teheted kiadó apartmanod, de még a saját dolgodat is megkönnyítheted. Van ami eleve okosotthon elem, de van ami csak integrálható a rendszerbe.

Okosításra fel!

letoltes_7.jpg

Okoszár:

Ez az egyik leghasznosabb eszköz, amit használhatunk egy nyaralón. Nem az otthonunkon, hanem inkább csak a nyaralón. Nem kell mindenkinek kulcsot adni a nyaralóhoz. Mikor jön a takarítónő vagy a karbantartó csak egy gombnyomás és be is lehet engedni. Sőt távolról ellenőrizhetjük, hogy zárva van-e az ajtó, vagy sem. Amikor bérlők érkeznek, kaphatnak digitális kulcsot, amit törölhetünk is távozásukkor. Egész kis praktikusan hangzik, nem?

Kamerás kaputelefon:

A kamerás kaputelefonok szuper megoldás arra, hogy úgy tegyünk, mintha otthon lennénk, még ha évente 3-szor megyünk is le a nyaralóba. Mikor csengetnek a nyaraló ajtaján nem csak hangot, hanem képet is kapunk arról, aki az ajtóban áll. Olyan, mintha csak a házon belülről szólnánk ki. Ha vendégek vannak a nyaralóban, akkor viszont illik őket tájékoztatni arról, hogy ilyen lehetősége van a kaputelefonnak.

intercom-video.png

Belső kamera rendszer

Csak azokon a helyeken érdemes kamerát telepíteni bentre, ahol nem zavarod ezzel a vendégek magán szféráját. Mindenképpen jelezni kell feléjük, hogy adott terekben ilyen kamerák vannak, hogy elkerülj minden további kellemetlenséget. Viszont te pedig tudod figyelni, hogy mi történik a nappaliban vagy a konyhában, ki koszolja össze a kanapét, vagy ki töri össze a csempét a falon.

kameraslide3.png

Külső kamera rendszer 

Ahhoz, hogy a teljes területről pontos képet kapjunk mindig, hatékony megoldás lehet egy kültéri kamerarendszer. Nem csak a házat, hanem az udvart, a kertet és a teraszt is lehet monitorozni. Így azt is tudod ellenőrizni, hogy a gyönyörű pázsitodat szétrombolja-e valamelyik bérlő egy kerti party-val, vagy éppen még a növényeket is megöntözi egy forró nyári napon.

Okos termosztát

Az okos termosztát segítségével bármikor kontrollálhatod a nyaraló belső hőmérsékletét, akár van ott valaki, akár nincs. Távolról, akár több száz kilométerről is meghatározhatod a ház hőmérsékletét. Így nem marad bekapcsolva a fűtés, vagy a hűtés feleslegesen.

6948307930_dbb6aea816_b.jpg

Okos kapcsolók/ relék

Okos kapcsolók/ relék a legpraktikusabb megoldások egyike nem csak nyaralóba, de otthonra is. Világításvezérléstől kezdve a kávéfőző irányításán át mindent lehet vele ki- vagy bekapcsolni, fel- vagy lekapcsolni, vagy vezérelni. Sőt az automatizálásba is bele lehet vonni őket.

 

 

Sok tippet hallottunk már, hogy ki hogyan használja az okos megoldásokat nyaralójában. Oszd meg velünk, hogy te hogy alkalmazod!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr3812511561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása