www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

A Z-Wave okosotthon segít vigyázni a gyerekekre

2017. május 12. - Smartme

Minden családban eljön a várva várt idő, amikor már egyedül lehet hagyni a gyereket pár órára a lakásban. Haza tudnak jönni egyedül a tanítás és szakkörök után. A munkahelyen ülve ebben a pár órában a szülők mégis aggódva nézik az órájukat, hogy mikor csörög a telefon, hogy „Anya, rendben hazaértem.” Innentől már fellélegezhetünk, de azért nem dőlhetünk teljesen hátra, hiszen otthon is leselkednek veszélyek bőven a kis elevenségekre.

fibaro-switch2-babysitter.jpgFibaro

A Z-Wave technológia rengeteget segít ezeknek az aggodalmaknak a minimálisra csökkentésében. Egy ilyen bármikor rombolás nélkül beszerelt rendszerrel könnyedén nyomon követhetjük, mi történik otthon, miután hazaérkeztek a gyerekek. Az okos zár értesítést küld az otthon tulajdonosok mobil készülékére, így tudjuk, hogy mikor és ki használta. Így akkor is biztonságban tudhatjuk őket, ha elfelejtettek telefonálni. Az okostelefonnal elérhető funkciók segítségével monitorozhatjuk, hogy ki látogat meg minket, és kontrollálhatjuk, hogy ki mehet be és ki nem.

A megfelelő hőmérsékletről is gondoskodhatunk, a Z-Wave-es termosztátokkal, aminek adhatunk heti programot, hogy ne is kelljen mindig észben tartani a kezelését. Így a mobilos applikációra csak akkor van szükség, ha változik a heti rutin, és módosítani kell. Az okos termosztátokkal többé nem kell félnünk, hogy hideg lakásba érkeznek haza a gyerekek, és a kezelését se kell rájuk bíznunk.

A Z-Wave-es eszközök olyankor is segítenek, amikor a gyerekek elmennek otthonról. Távolról tudjuk ellenőrizni, hogy lekapcsolták-e a villanyokat és a tévét, és arról is meggyőződhetünk, hogy bezárták-e az ajtót. Ilyenkor egy gombnyomással orvosolhatjuk is a problémákat telefon, tablet vagy PC segítségével. Ha nem szeretnénk okos zárat, akkor létezik más megoldás is: a FIBARO nyitásérzékelő segítségével például értesítést kaphatunk a mozgásokról, és kamerával ellenőrizhetjük, ki érkezett haza, egy applikáción belül.

fibaro.jpg

Az okosotthon abban is segít, hogy betartassuk a szabályokat, hiszen amíg nem vagyunk otthon, addig a gyerekek hajlamosak inkább tévét nézni, vagy játszani a Play Station-el házi feladat írás helyett. Egy intelligens dugalj vagy relé érzékeli a fogyasztást, jelet küldd a központnak és értesítést küld, ha szeretnénk róla. Az áramot pedig szintén egy gombnyomással elvehetjük, hogy biztosan betartsák a játékidőt.

Mindezt érdemes egy okosotthon rendszerben megoldani, hogy ne kelljen több, a legkülönfélébb applikációkból kezelni az eszközeinket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr212500335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása