www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Cica tulajdonosoknak okos megoldások

2017. február 21. - miecs

Cica tulajdonosok figyelem! Hányszor jön el az érzés egy nap, hogy úgy ránéznék a macsekra otthon, vagy érdekel ennyit evett már aznap, mert gyomor problémája volt éjszaka, vagy van-e elég játék otthon ami lefoglalja. Az is eszünkbe juthat, hogy cicánk lehet rosszalkodik amíg nem vagyunk otthon. Mind mind olyan eset, amit már tudunk ellenőrizni távolról is, akár egyszerűbben cicára tehető eszközzel, vagy a lakásban elhelyezett önálló eszközzel vagy a lakásunk automatizálására használt rendszerrel. Tipp néhány ilyen eszközre.. cica mustrára fel!

images_1.jpg

Cat2See

A legmodernebb módja annak, hogy bárhonnan és bármikor gondoskodhass a cicádról. Távolból játszhatsz vele, megnézheted, mit csinál otthon. Sőt, még le is tudod fotózni, miközben te nem is vagy otthon. Lehet, hogy akkor csinál valami aranyosat, amit mindenkivel meg akarsz osztani, így nehogy lemaradj róla. Hogy mi is ez? Ez egy szett, amit már 199$-ért meg lehet venni. Tartalmaz egy etető berendezést, egy kamerát és egy játékot, ami egy tollas rúd. Ezeket külön külön is meg lehet vásárolni. Az eszközök könnyedén csatlakoztathatóak a wifi hálózatunkhoz, de ha mégis nehézségekbe ütközünk support emailcímükön örömmel segítenek. Íme a szett:

 

Kittyo

Szinte írhatnám ugyanazt mint az előzőhöz. Nem vagy otthon? Itt ez a szuper kütyü, hogy ránézz a macskádra, hogy játsz vele a távolból. Ez a cica felvigyázó kütyü csak elismerő falatokat tud passzolni cicánknak, mintegy nassolásként, viszont ez az eszköz alkalmas arra, hogy beszéljünk a macskánkhoz. A játékban különbözik az előzőtől, itt lézerpontot tudsz kergettetni a cicáddal. Jelző hang figyelmezteti kiskedvenced, ha szeretnél tőle valamit a Kittyo-n keresztül. Mindezt a weboldaluk szerint 249$-ért. Nézzük meg felhasználás közben: 

 

PetPace

Ne várj addig, amikor már túl késő. Ismerd fel időben, ha a házikedvenceddel valami baj van. Erre jó ez a nyakörv, ami távolból is tud téged informálni az otthon hagyott kutyusod vagy cicusod állapotáról. Vezeték nélküli nyakörv, ami folyamatosan gyűjti az információkat az állatkád a fizikai állapotáról és az aktivitásáról, még arról is tájékoztatni tud, hogy éppen milyen pózban fekszik, ül, vagy áll. A stressz, vagy szívet érintő probléma legkisebb jelét is fel tudja tárni, így jelezve gazdinak még idejében a bajt. Európában Spanyolországban érhető el még csak. Nézzünk rá erre az eszközre is, de most a kutya szemszögéből...

 

Hexbug Mouse

Hexbug neve robotika területén már ismert lehet néhány ember számára. A cég 2007-ben lépett a játék gyártók színterére. Most az egerüket emelném ki. 10$ alatt már nagyon jópofa önműködő egereket lehet kapni, de ha még távirányítani is szeretnénk, akkor is már 20$-ból szórakoztathatjuk cicánkat. Ezeket az egereket kis rózsaszín fülük és puha szőrük teszi élethűvé őket. Önműködő és intelligens is, úgy mozog mint egy igazi egér és képes kikerülni tárgyakat. Garantáltan jó szórakozás a cicádnak. Íme a cini:

 

Okosotthon rendszer

Bármilyen okosotthon rendszered is van, biztos tudsz úgy kamerát vagy mozgásérzékelőt felszerelni, hogy az a konyhapultra nézzen. Amikor meg akarod tanítani cicádat, hogy nem ugorjon fel a pultra, akkor tudod ezeket alkalmazni. Mikor érzékelik az eszközök, hogy felugrott, akkor egy riasztó hang szólalhat meg a hangrendszeredből, vagy akár téged kapcsolhat be élőben, ahogy leteremted a cicád. A lehetőségeknek ez esetben csak a képzeleted szabhat határt.

motion_sensor_01_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr3512277639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása