www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Egy dal, amit a rádió választ ki a hangulatodnak megfelelően - Solo

2017. február 15. - miecs

Solo, a rádió, ami az arckifejezéseidet pásztázva beazonosítja a hangulatod és annak megfelelően keres neked zenét. Uniform megalkotta a hangulat vezérelt rádiót.

solo-uniform-ai-radio_itsnicethat.jpg

Uniform mint kreatív stúdió, már ismert Angliában. Liverpool--i székhelyű design és innovatív vállalatként aposztrofálják magukat. Design, innováció és képzelet, amit használnak, hogy változást hozzanak létre a világban. Elég komoly jelmondatot követnek: Imagine the impossible - képzeld el a lehetetlent. Gondolkodásra, kreativitásra és szinte megvalósíthatatlan megvalósítására adták a fejüket.

uniform-solo-radio-logo.jpg

Így jöhetett létre a Solo is. A Solo egy érzelmekkel és hangulattal vezérelt rádió, amely mint egy barátságosabb és emberközelibb jövőkép jelenít meg a mesterséges intelligencia világában. Ha ilyen a jövő, akkor nekem személy szerint tetszik. Viszont a mesterséges intelligencia ellenzőit is megtudja-e győzni egy emberibb és együttérzőbb robot? Azért valljuk be, ezek az eszközök még mindig csak robotok maradnak.

A robotikával és számítástechnikai mérnökök is ebben bíznak, hogy így már elfogadóbbak lesznek az ember, hiszen a projektjeiket ők is sokkal emberszerűbbé vagy az emberek által preferáltabb jelenséggé/eszközzé próbálják formálni. Nézzük például Solo-t.

0m7a9579.jpg

Solo egy falra szerelhető hatalmas órára emlékeztet. Közepén egy hatalmas folyadékkristályos kijelzőt helyeztek el, amin egy közömbös arc rajzolódik ki, amíg nem tudta leolvasni az arcodról, milyen kedved van. Amikor elég közel léptél, készít az arcodról egy képet, az oldalából kilógó furcsa bot vagy nevezzük antennának életre kel és az LCD azt mutatja, hogy Solo gondolkodik. Ilyenkor analizálja az arcodat, hogy mennyire vagy boldog, vidám, mosolygós, elégedett, szomorú, gondterhelt, mérges, vagy esetleg világvége hangulatban. Ha ez megvan, a közömbös arc arra  kifejezésre változik, amit rólad leolvasott és ezután az eredménynek megfelelően elkezdi szerinte a jelenlegi állapotodhoz legjobban illő zenét lejátszani Spotify-ról. Ha vidám vagy, jöhet egy kis Outkast: Hey Ya!, a melankolikus és szomorú egy R.E.M.: Everybody hurts, de ha mérges egy kis Motorhead is megszólalhat. 

solo-uniform-ai-radio_itsnicethat2.jpg

Solo készítői úgy gondolják, hogy nem lenne lehetetlen az sem, hogy kövesse Solo a kedved és hangulatod változását, így felismerve például ha vezetés közben fáradsz. Megelőzve a balszerencsét, próbálna feldobni és felpörgetni egy kis zenével, nehogy elaludj a volán mögött.

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr2312253624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása