www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Ez így kerek egész.. vagy tojás alakú - CES 2017 tojás alakú kütyük

2017. január 19. - miecs

A CES 2017-nek már napok óta vége van, de még mindig lehet találni gyöngyszemeket a kiállításról.

Ami például nekem szemet szúrt, hogy rengeteg fejlesztés és robot tojás alakot öltött. Nem tudom mi lehet az oka.. talán, hogy a tojás alakja azért egészen egyszerű alakzat, vagy csak szimplán ez a trend most?

Mindegy is! Íme a tojás kütyük hada!hello-egg.jpg

 

Panasonic beépített projektoros robotja

Ez a kis aranyos a Panasonic által fejlesztett otthoni robot, aki nem csak önjáró, de beszélgetni is tud miközben kivetít és természetesen tojás alakja van. Beépített tápellátása van, önállóan navigál, mozgás érzékelők segítségével képes közlekedni és úgy kommunikál, mint egy ember. Hallgat a hang utasításokra is, sőt gyerekhanghoz hasonló hangon képes reagálni. Ez a kis R2-D2 utánzat valójában csak egy teszt, de lehet előirányozza a Panasonic jövőbeni terveit. Ki tudja...

ces-2017-panasonic_s-egg-shaped-home-robot-has-built-in-projector_2.jpg

 

Hello Egg!

Ennél az elképzelésnél felcsillanhat a háziasszonyok szeme. Valójában inkább csak azoknak ajánlják, akik örömmel töltik meg a konyhapultot is kütyükkel. A legfrappánsabb szerintem az összes tojás alakú ketyere közül. Recept gyűjtemény, videó instruktor és táplálkozás tervező, mindez hangvezérléssel. A szakácsot nem csak segíti, de közben szórakoztatja is. 

 

 

PowerVision PowerEgg

Kínai robot gyártó PowerVision Technology Group a PowerEgg-gel jelentkezett a CES-en. Akkora közönség érdeklődést kapott, hogy nem volt még erre példa. Ez a drón állítólag az első gesztusvezérlésű drón, amit egy kézzel is bárki könnyedén irányíthat. Nyugalmi állapotban tojás formát ölt, reptetéskor széttárja a karjait és a propellerek segítségével már repül is. Az alján pedig egy kamera található. A PowerVision szerint egy mindenki számára elérhető eszközt hoztak létre, amit előre láthatólag £1000 áron fognak piacra dobni. Na ez így már keményebb...

rbr2vgconcm2qj5jeunhan-650-80.jpg

 

Tudtok még további tojás alakú CES 2017-es kütyükről? Jöhetnek a tippek!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr3212138185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása