www.otthonautomatika.hu/blog

Keltse életre otthonát!

Hogyan kezdjük gördülékenyen a karácsonyi vacsorát....

2016. december 22. - miecs

 .... ha mi vagyunk a vendéglátók.  

Vendégül látni az egész családot egy nagy ünnepi vacsorára a modern társadalom egyik elvárt és követett rítusa ünnepek alkalmával. Az, hogy ez nálad történne meg, pedig egy hatalmas előrelépés az életedben, felnőttél. A pulyka ezentúl a te felelősséged. A te feladatod, hogy ünnepi díszbe öltöztesd az asztalt. A karácsonyi készülődés büszkeséggel és örömmel tud eltölteni egyszerre, és persze nem kevés pánik és frusztrációt képes okozni az embernek. Ez utóbbi helyzeten javíthatunk kicsit, okosotthon megoldásokkal. Ne legyen a már az elején kész katasztrófa a karácsony.

christmas-dinner-in-whistler-30jeq40qxjopubfl9s09hc.jpg

Kezdjük azonnal a vendégek érkezésével. Saját komornyikot nem igazán bérelnek fel az emberek erre az egy estére. Viszont automatizált lakásban élve okosotthon rendszerünk léphet erre az estére a komornyik szerepébe. Mikor megérkeznek várva várt vendégeink, mi még a konyhában főzünk. Az okos-zár tökéletes megoldás arra, hogy ne kelljen elhagynunk a konyhát és mégis be tudjuk engedni vendégeinket. Ha még biztonsági kamerával is összekötjük, akkor az okostelefonunk segítségével meg is nézhetjük, hogy ki érkezett, így be tudjuk engedni, ha valóban olyan, akit meghívtunk.

Természetesen nem fogjuk minden egyes vendég után újra kulcsra zárni, ezért jó, ha tudjuk nyitja-e valaki, vagy becsukták-e. A nyitásérzékelőt felszerelve figyelemmel tudjuk kísérni az ajtó nyitását/záródását. Nem fognak belógni nem várt vendégek, idegenek és még a hideget is kint tudjuk tartani, azonnal észrevesszük ha valaki nem hajtotta be maga után. 

images_1_2.jpg

Ha már megérkeztek a vendégek és a fogadófényünk kellemesen köszöntötte őket, valamint elvezette a nappali irányába. Amikor megérkezik az első vendég a nappali melegébe a mozgásérzékelő észleli a vendéget, a Home Center-en keresztül jelzi az elektromos kandallónak, hogy lobbanjanak fel a lángok, valamint a karácsonyi fényfüzér dekorációnk is életre kel parancsára. Ezek után már az ámulattól tátva maradt szájú vendégek kezébe borospoharat illik adni, és megnyugtatni őket, hogy ez bizony nekik sem lehetetlen és az ő lakásuk is lehet ilyen okos és intelligens, FIBARO okosotthon.

62371c0da8b329d54b57ff86ed4ecc80.jpg

A vendégvárás minden egyes apró mozzanatát végig tudjuk kísérni, és beavatkozni, ha szükség van rá, egyéb esetben haladhat a konyhában a készülődés. Mindehhez érzékelőkre, vezérlőkre, központi rendszerre és az ingyenesen letölthető FIBARO telefonos applikációra van szükségünk!

Ünneplésre fel!

Boldog karácsony!

15589695_10154764125400270_1833996417819022850_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonautomatika.blog.hu/api/trackback/id/tr3912066299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása